Over Kim & Wine Wine Wein

Kim, Wijnschrijver en eigenaar Wijn Wine Wein
Aangenaam!

Hoi, wat leuk dat je hier bent! Ik ben Kim, wijnschrijver en eigenaar van Wijn Wine Wein. Een echte wijnliefhebber, met een passie voor lekker eten, reizen, wielrennen en lezen.

 

Als wijngek lees ik over wijn, speel ik met wijn in de keuken, ga ik op wijnreizen en ja, proef ik zo nu en dan ook eens wat ;)

 

Al die mooie wijnmomenten vertalen zich hier in wijn verhalen - wijnverhalen waar ik niet over uitgeschreven raak! Over wijn spijs, wijn proeven en wijn druiven. 

 

Met Wijn Wine Wein neem ik je graag mee op wijnreis in de wereld van de wijn. Met tips en tricks voor het proeven van wijn tot de leukste wijnbestemmingen en wijnen. 

 

Wijnproeverijen in duidelijke taal

Voor de thuis sommelier! Met mijn wijnproeverijen en wijnproeverij pakketten hoop ik wijnliefhebbers op een makkelijke manier meer te leren over wijn. Én ze een geweldige avond te bezorgen! 

 

Ik maak gebruik van makkelijke tools om wijn te leren proeven. Die vind je terug in de wijnproeverij pakketten, maar ook tijdens wijnproeverijen aan huis. 

Ondernemer in de wijn

Na al wat jaren actief te zijn in de wijn, kwamen er steeds meer leuke klussen bij! Zoals: 

  • Relatie geschenken - Van Magnums vol bruisende bubbels als oudejaarsgeschenk tot mooie wijnen in houten kist. 
  • Wijnproeverijen als teamuitje, inclusief leuke pubquiz om je collega's uit te dagen. 
  • Advies voor mooie wijnen op de menukaart.

Ben jij op zoek naar iemand die je helpt met wijn advies, relatiegeschenken of een wijnproeverij op de zaak? Dan drink ik graag eens een kop koffie met je, en bespreken we de mogelijkheden. 

 

Bel me, of stuur me even een berichtje. 

Online Wijnschrijver

Naast ondernemer in de wijn, ben ik communicatie en SEO specialist. Ik word blij van het schrijven van wijnverhalen. Maar écht blij, dat ben ik pas na het meten van de resultaten: doet het stuk wat het moet doen? YES! Ik richt me op het vindbaar maken van je website, en help je met SEO, Search Engine Optimisation, schrijven en content marketing. 

 

Ben jij op zoek naar een wijnschrijver die je helpt meer bereik te genereren? Dan zie ik onze samenwerking tegemoet. 


Wijn Wine Wein is expres in verschillende talen geschreven. Goede wijn komt namelijk vanuit de hele wereld en niet alleen uit Frankrijk. En... WWW staat nog ergens anders voor: ik probeer online mijn wijnpassie te delen! 


Hoe Wijn Wine Wein begonnen is

Eigenlijk is Wijn Wine Wein begonnen op een mooie zomerdag. Ik en 3 vriendinnen ploffen neer op een overvol terras in Amsterdam, snakkend naar een verfrissend wijntje. De serveerster neemt onze bestelling op en vraagt: 'En wat voor wijn willen jullie?' 'Ehhh... doe maar een droge.' Waarop ze zegt: 'Prima, Chardonnay of Sauvignon Blanc?'. Ja, daar had ik toen nog niet zo'n goed antwoord op. 

 

Mijn eerste cursus

Wij genoten wel van wijn, maar ik wist er toen nog niet zoveel vanaf. Ik vond het wel machtig interessant. Na vele wijnproeverijen was het dan ook tijd voor mijn eerste échte wijncursus, SDEN 1 aan het Wijninstituut. Ik vond het in één woord geweldig. SDEN 2 volgde al snel. 

 

Wijnacademie

Ook in mijn werk ging wijn een steeds grotere rol spelen. Ik werd Restaurant Manager en haalde mijn wijnbrevet. Die kwam goed van pas, want ik mocht voor mijn werk een eigen wijnbar openen! 

Wijnreizen

Ik bezocht wijnhuizen en wijngaarden over de hele wereld. En dat doe ik nog steeds. Tot nu toe in onder andere Duitsland, Italië, Kroatië, Griekenland, Spanje, Portugal en Zuid-Afrika. Wat een plezier hebben deze mensen in het wijn maken! Tijdens deze wijnproeverijen waren de wijnmakers heel trots op hun wijnen, maar ik bespeurde nergens wijnjargon of andere poespas.

 

Het ging 'gewoon' om de wijn. Daar wilde ik wel iets mee doen. Daarom startte ik met Wijn Wine Wein. 

 

Wijn Wine Wein

In de pakketten van Wijn Wine Wein vind je de wijnen waar die wijnmakers zo trots op zijn. Én hun verhaal achter de wijnen. Het zijn vaak wijnen van één druivensoort, zodat je de specifieke kenmerken van de druif en wijn soort goed kunt ruiken en proeven. Zo leer je welke wijnen je lekker vindt en waarom.  

Heb je een (wijn)vraag?

Heb je een vraag over wijnproeverijen, bij jou thuis of op locatie, of een wijnproefpakket? Neem dan contact met mij op, ik help je graag. 

Over Wijn Wine Wein wijnproeverijen

Achter de schermen bij Wijn Wine Wein

Wijn Wine Wein is speciaal voor wijnliefhebbers die meer willen leren over wijn. Op een makkelijke, en vooral hele leuke manier ga je zelf aan de slag met wijn proeven, gewoon thuis.

 

Meer weten over het idee achter Wijn Wine Wein? Lees meer over mij en Wijn Wine Wein

Heb je een (wijn)vraag? Mail, app of bel me! Mocht ik niet opnemen, bel ik zo snel mogelijk terug 

Tel: 06 57 54 59 82

Geen alcohol onder 18

Verantwoord genieten: <18? Dan is deze website niet voor jou. Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen. Bij bestelling wordt om je leeftijd gevraagd, en bij aflevering vindt er een leeftijdscheck plaats.