Over Wine Wine Wein

Hoi, mijn naam is Kim en ik ben de oprichter achter Wijn Wine Wein. Wat leuk dat je hier bent! Hier vertel ik meer over hoe Wijn Wine Wein begonnen is. 

Het begin van Wijn Wine Wein

Eigenlijk is Wijn Wine Wein begonnen op een mooie zomerdag, ergens op een terras in Amsterdam. 3 vriendinnen ploffen neer op en overvol terras, snakkend naar een verfrissend wijntje. De serveerster neemt onze bestelling op en vraagt: 'En wat voor wijn willen jullie?' 'Ehhh... doe maar een droge.' Waarop ze zegt: 'Prima, Chardonnay of Sauvignon Blanc?'. Ja, daar had ik toen nog niet zo'n goed antwoord op. 

 

Wij genoten wel van een wijntje, maar ik wist er toen nog niet zoveel vanaf. Ik vond het wel machtig interessant. Na vele wijnproeverijen en high wines was het dan ook tijd voor mijn eerste échte wijncursus, SDEN 1 aan het Wijninstituut. Ik vond het in één woord geweldig.

 

Ook in mijn werk ging wijn een steeds grotere rol spelen. Ik werd Restaurant Manager en haalde mijn wijnpapieren aan het Wijninstituut en later ook aan de Wijnacademie. Die kwamen goed van pas, want ik mocht voor mijn werk een eigen wijnbar openen! 

 

Over Wijn Wine Wein  - Hoi,mijn naam is Kim

In mijn vrije tijd genoot ik nog steeds van high wines en wijnproeverijen, maar ik miste echt duidelijke informatie en praktische tips. Het leek wel of het altijd maar ingewikkeld moest zijn als ik naar een wijnproeverij ging. Maar dat ingewikkelde, dat was vooral in Nederland. Ik bezocht wijnboeren en wijngaarden in onder andere Duitsland, Italië, Kroatië, Griekenland, Spanje, Portugal en Zuid-Afrika. Wat een plezier hadden deze mensen in het wijn maken! Tijdens deze wijnproeverijen waren de wijnmakers heel trots op hun wijnen, maar ik bespeurde nergens wijnjargon of andere poespas. Het ging 'gewoon' om de wijn. Daar wilde ik wel iets mee doen. Daarom startte ik met Wijn Wine Wein. 

 

In de pakketten van Wijn Wine Wein vind je de wijnen waar die wijnmakers zo trots op zijn. Én hun verhaal achter de wijnen. Het zijn vaak wijnen van één druivensoort, zodat je de specifieke kenmerken van de druif en wijn soort goed kunt ruiken en proeven. Zo leer je welke wijnen je lekker vindt en waarom. 

 

Wijnproeverijen in duidelijke taal

Ik hoop met mijn wijnproeverijen en wijnproeverij pakketten mensen op een makkelijke manier meer te leren over wijn. Én ze een geweldige avond te bezorgen! 

 

Ik ben er van overtuigd dat wijn proeven makkelijker kan, en veel leuker. Ik maak daarom gebruik van makkelijke tools om wijn te leren proeven. Die vind je terug in de wijnproeverij pakketten, maar ook tijdens wijnproeverijen aan huis. Zo maak ik tijdens mijn wijnproeverijen op locatie onder andere gebruik van Le Nez du Vin. Daarmee is het voor iedereen makkelijk de verschillende wijnaroma's te herkennen. 

 

Weetjes over Wijn Wine Wein

  • De naam Wijn Wine Wein is expres in verschillende talen geschreven, goede wijn komt namelijk vanuit de hele wereld en niet alleen uit Frankrijk. 
  • Heel toevallig staat WWW nog ergens anders voor... ik probeer online mijn wijnpassie te delen! 

Heb je een vraag over wijnproeverijen, bij jou thuis of op locatie, of een wijnproefpakket? Neem dan contact met mij op, ik help je graag. Vul het contactformulier in, of whatsapp me!  

Over Wijn Wine Wein wijnproeverijen
Logo Wijn Wijn Wein

Bedrijfsgegevens

KVK nr  67381340

BTW nr NL001196139B76

Achter de schermen bij Wijn Wine Wein

Wijn Wine Wein is speciaal voor wijnliefhebbers die meer willen leren over wijn. Op een makkelijke, en vooral hele leuke manier ga je zelf aan de slag, gewoon thuis. Meer weten over mij of achter het idee van Wijn Wine Wein? Klik dan hier

Heb je een (wijn)vraag? Mail, app of bel me! Mocht ik niet opnemen, bel ik zo snel mogelijk terug 

Tel: 06 57 54 59 82

Geen alcohol onder 18

Verantwoord genieten: <18? Dan is deze website niet voor jou. Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen. Bij bestelling wordt om je leeftijd gevraagd, en bij aflevering vindt er een leeftijdscheck plaats.