Mousserende wijn

Het verhaal van veuve clicquot
Zonder haar had Champagne misschien wel nooit bestaan. Maak kennis met Veuve Clicquot - de Weduwe die Champagne op de kaart zette. Champagne pionier en een van de grote zakenvrouwen van haar eeuw.

6x Hoe wordt Mousserende Wijn gemaakt?
Hoe maak je mousserende wijn? Nou dat kan op 6 manieren! Iedere manier geeft zo zijn eigen smaak en stijl van bubbel. Ontdek ze allemaal: Van de methode Champenoise tot de fietspompmethode.

Bruisende Bubbels #7: Champagne Chique
Tijd om de kurken te laten knallen! Wereldwijd DE klassieke drank om elk evenement mee te vieren is natuurlijk: Champagne. Maar over s 'werelds bekendste bubbel, zijn nog altijd veel vragen. Geen zorgen: met dit handige overzicht pop jij met een gerust hart je Champagne!

Bruisende Bubbels #6: Cava Cravings
De kwaliteit van Champagne, maar zonder het prijskaartje? Dan ben je bij Cava aan het juiste adres! In deze feestelijke wijn special: Wat is Cava? Alles over deze bubbel, die verdacht veel lijkt op Champagne... Verrassend genoeg is Cava bijna altijd betaalbaarder. Hoe kan dat?

Bruisende Bubbels #5: Prosecco Perfetto
Prosecco, wat is dat? 1 ding is zeker, het is zoveel meer dan een betaalbare doordrinkbubbel. 10x de lekkerste fruitige, frisse en feestelijke wijnfacts. Ontdek de verschillende stijlen, hoe je de beste Prosecco kiest, de verschillen met andere bubbels en de lekkerste wijn spijs combi's!

Bruisende Bubbels #4: Fancy Franciacorta
Deze zwaar ondergewaardeerde Italiaanse bubbel heeft veel meer gemeen met zijn Franse neef dan Prosecco. Maar wat is Franciacorta? Hoe smaakt het? En wat is het verschil met Prosecco? Dat, en nog veel meer wat je moet weten over deze Fancy bubbel.

Bruisende Bubbels #3: Vrolijke Vonkelwijn + Infographic
Gesondheid en laat die proppe klap! Vonkelwijn, dat klinkt toch alleen al heel gezellig? Vonkelwijn is Afrikaans voor ‘mousserende wijn’. En zo'n verleidelijk glas waarin de bubbels je tegemoet vonkelen is waanzinnig lekker. Hoog tijd om kennis te maken met deze Zuid-Afrikaanse schoonheid!

Bruisende Bubbels #2: Classy Crémant + kaart
Crémant: Champagne, maar dan goedkoper. 9x Alles wat je moet weten over deze classy bubbel, van de 9 (!) wijnregio's tot het verschil met Champagne.

Bruisende Bubbels #1: Sexy Sekt + Infographic
Sekt Schmeckt! Bubbels uit Duitsland of Oostenrijk zijn hartstikke lekker, maar ze hebben niet echt een goed imago. Zonde, want als je de goede kiest heb je een heerlijke bubbel, voor een zacht prijsje.

Mousserende Wijn Guide + Infographic
Alles over mousserende wijn. Hoe wordt het gemaakt? En welke soorten zijn er? Ontdek ze allemaal en ga op zoek naar de mousserende wijn die jij lekker vindt met deze Sparkling Wine Guide.

Achter de schermen bij Wijn Wine Wein

Wijn Wine Wein is speciaal voor wijnliefhebbers die meer willen leren over wijn. Op een makkelijke, en vooral hele leuke manier ga je zelf aan de slag, gewoon thuis. Meer weten over mij of achter het idee van Wijn Wine Wein? Klik dan hier

Heb je een (wijn)vraag? Mail, app of bel me! Mocht ik niet opnemen, bel ik zo snel mogelijk terug 

Tel: 06 57 54 59 82

Geen alcohol onder 18

Verantwoord genieten: <18? Dan is deze website niet voor jou. Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen. Bij bestelling wordt om je leeftijd gevraagd, en bij aflevering vindt er een leeftijdscheck plaats.