Wijn druiven

Wat is Tempranillo? Wijn Guide 101
Zwoel, zacht, Spaans temperament in een glas... Spanje's #1 wijndruif geef heerlijke wijnen, in verschillende stijlen. Alles over Tempranillo, van geur en smaak tot wijn en spijs.

Wat is Pinot Blanc? Wijn Guide 101 + Infographic
Wat is Pinot Blanc? Een ronde, zachte en prettig drinkbare witte wijn. Je hebt 'm in frisse en fruitige stijlen, rijke complexe versies en mousserende varianten. Daarom, alles over de Pinot Blanc wijn en druif: van geur en smaak tot wijn en spijs!

Wat is Pinot Gris? Wijn Guide 101 + Infographic
Pinot Gris uit de Elzas is levendig, sprankelend en aromatisch, vaak met een licht restzoetje en fijne body. Ook in de rest van de wereld worden er heerlijke - en zeer uiteenlopende - wijnen van gemaakt. Daarom, alles over deze wijn en druif, van smaak tot wijn en spijs!

Wat is Zinfandel? Wijn Guide 101 + Infographic
'Zin'... een gedurfde fruitige wijn, jamachtig fruit en rokerige kruidentonen. Zinfandel heb je in zo'n 5 verschillende rode stijlen, wit, en rosé (White Zinfandel) en... de Italiaanse Primitivo is weer iets heel anders! Daarom, alles over Zinfandel: van smaak tot wijn en spijs.

Wat is Muller-Thurgau? Wijn Guide + Infographic
Laten we eerlijk zijn, Müller Thurgau is altijd een ondergewaardeerde druivensoort geweest. Wat veel mensen niet weten: er worden ook hele fijne exemplaren van gemaakt! Daarom, alles over deze wijndruif, van geur en smaak tot wijn en spijs!

Wat is Pinot Grigio? Wijn Guide 101 + Infographic
Blush rosé, witte wijn, dezelfde druif als Pinot Gris, of toch niet? Daarom: Wat is Pinot Grigio? Alles over druif en wijn, van smaak en geur tot wijn en spijs!

Wat is Muscadet? Wijn Guide 101 + Infographic
Muscadet of Melon de Bourgogne wijn: een zilte zoen in een glas. Je proeft de zee bijna terug... Bijna, en gelukkig maar: want wie zit er nu te wachten op zo'n glas zout zeewater? Ik niet!

Wat is Chenin Blanc? Wijn Guide 101 + Infographic
Chenin Blanc blijft verrassen. Het is een veelzijdige dorstlesser, met net dat extra stukje rijpheid. Een kameleon onder de witte druiven, met eindeloos veel smaakvariatie. Een echte eet-wijn, met oneindige mogelijkheden bij het diner. Daarom, alles over Chenin Blanc wijn: van de smaak tot wijn en spijs!

Wat is Gewurztraminer? Wijn Guide 101
Zwoele knuffelbeer en krachtpatser: een wijn die zo intens geparfumeerd is dat ie zichzelf bijna je glas uit knokt, en je tegelijkertijd wil omhelzen met z'n volle, iets restzoete body... Gewurztraminer wijn: love it, or hate it - wat vind jij?

Wat is Spätburgunder? Wijn Guide 101
Pinot Noir ken je waarschijnlijk wel. Maar wist je ook dat er werkelijk waanzinnige exemplaren uit Duitsland komen? Daar gaat hij alleen onder een andere noemer door het leven... als Spatburgunder!

Meer weergeven

Achter de schermen bij Wijn Wine Wein

Wijn Wine Wein is speciaal voor wijnliefhebbers die meer willen leren over wijn. Op een makkelijke, en vooral hele leuke manier ga je zelf aan de slag, gewoon thuis. Meer weten over mij of achter het idee van Wijn Wine Wein? Klik dan hier

Heb je een (wijn)vraag? Mail, app of bel me! Mocht ik niet opnemen, bel ik zo snel mogelijk terug 

Tel: 06 57 54 59 82

Geen alcohol onder 18

Verantwoord genieten: <18? Dan is deze website niet voor jou. Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen. Bij bestelling wordt om je leeftijd gevraagd, en bij aflevering vindt er een leeftijdscheck plaats.