Wijn druiven

Wat is Muller-Thurgau? Wijn Guide + Infographic
Laten we eerlijk zijn, Müller Thurgau is altijd een ondergewaardeerde druivensoort geweest. Wat veel mensen niet weten: er worden ook hele fijne exemplaren van gemaakt! Daarom, alles over deze wijndruif, van geur en smaak tot wijn en spijs!

Wat is Pinot Grigio? Wijn Guide 101 + Infographic
Blush rosé, witte wijn, dezelfde druif als Pinot Gris, of toch niet? Daarom: Wat is Pinot Grigio? Alles over druif en wijn, van smaak en geur tot wijn en spijs!

Wat is Muscadet? Wijn Guide 101 + Infographic
Muscadet of Melon de Bourgogne wijn: een zilte zoen in een glas. Je proeft de zee bijna terug... Bijna, en gelukkig maar: want wie zit er nu te wachten op zo'n glas zout zeewater? Ik niet!

Wat is Chenin Blanc? Wijn Guide 101 + Infographic
Chenin Blanc blijft verrassen. Het is een veelzijdige dorstlesser, met net dat extra stukje rijpheid. Een kameleon onder de witte druiven, met eindeloos veel smaakvariatie. Een echte eet-wijn, met oneindige mogelijkheden bij het diner. Daarom, alles over Chenin Blanc wijn: van de smaak tot wijn en spijs!

Wat is Gewurztraminer? Wijn Guide 101
Zwoele knuffelbeer en krachtpatser: een wijn die zo intens geparfumeerd is dat ie zichzelf bijna je glas uit knokt, en je tegelijkertijd wil omhelzen met z'n volle, iets restzoete body... Gewurztraminer wijn: love it, or hate it - wat vind jij?

Wat is Spätburgunder? Wijn Guide 101
Pinot Noir ken je waarschijnlijk wel. Maar wist je ook dat er werkelijk waanzinnige exemplaren uit Duitsland komen? Daar gaat hij alleen onder een andere noemer door het leven... als Spatburgunder!

Wat is Weissburgunder? Wijn Guide 101
De meest delicate Duitse Pinot: Weissburgunder. Alles over deze wijn en druif, van de smaak tot wijn & spijs, en de verschillen met Pinot Bianco en Pinot Blanc.

Wat is Grauburgunder? Wijn Guide 101
Deze lekkere Duitser is allesbehalve grijs & grauw. Integendeel, deze wijnen zijn vrolijk, vol en fruitig, met een lekker zuurtje. Dus, wat is Grauburgunder? Alles over deze grijze Bourgondiër - Van geur en smaak tot wijn & spijs.

Nerello Mascalese, kleine zwarte wijn koningin van Sicilië
Ontdek Nerello Mascalese, de koningin van de Etna. Deze zeldzame druif geeft spannende, licht rode wijnen, die wel iets weg hebben van Pinot Noir.

Wat is Riesling? Wijn Guide 101 + Infographic
Riesling wijn: collectors item, koning onder de witte wijn, of dikke, zoete Duitser? Ik zelf ben er gek op. En jij? Krijg jij ook knikkende knieën van een expressieve wijn? Alle geheimen van deze topwijn ontrafelt!

Meer weergeven

Achter de schermen bij Wijn Wine Wein

Wijn Wine Wein is speciaal voor wijnliefhebbers die meer willen leren over wijn. Op een makkelijke, en vooral hele leuke manier ga je zelf aan de slag, gewoon thuis. Meer weten over mij of achter het idee van Wijn Wine Wein? Klik dan hier

Heb je een (wijn)vraag? Mail, app of bel me! Mocht ik niet opnemen, bel ik zo snel mogelijk terug 

Tel: 06 57 54 59 82

Geen alcohol onder 18

Verantwoord genieten: <18? Dan is deze website niet voor jou. Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen. Bij bestelling wordt om je leeftijd gevraagd, en bij aflevering vindt er een leeftijdscheck plaats.