Wijn weetjes

25 x de leukste cadeau's voor wijnliefhebbers
Op zoek naar het perfecte wijn cadeau? Je kunt natuurlijk een fles wijn geven. Maar als je ze echt wilt verrassen, kies dan uit deze lijst met 25+ originele cadeaus voor de wijnliefhebber!

Mousserende Wijn Guide + Infographic
Ga op zoek naar de mousserende wijn die jij lekker vindt met deze Sparkling Wine Guide.

Portugal's vlaggenschip: een bijzondere, versterkte, zoete wijn. Port komt in een breed aanbod aan smaken en geuren, kan goedkoop en duur zijn, van 2 tot 150 jaar oud. Dus: Wat is Port? Alles over Port!

‘Complexe, krachtige rode wijn met aroma’s van zwart fruit, viooltjes en chocolade’. Wijn kan naar zoveel meer dan druiven ruiken. Waar komen die wijnaroma's vandaan?

Verschil Chardonnay en Sauvignon Blanc
De 2 bekendste witte druivenrassen en de meest gedronken droge witte wijnen ter wereld. Alletwee lekker, fris en droog. Maar wat is nu precies het verschil tussen Chardonnay en Sauvignon Blanc?

Hoe wordt rode wijn gemaakt? Druiven fermenteren van nature. Maar goede wijn maken, daar komt toch nog wat meer bij kijken. Van druif tot wijnfles in 6 stappen.

Wijntermen: je komt ze overal tegen. Op het etiket, op de menukaart en tijdens het proeven. Maar wat ze precies betekenen? 101 wijntermen uitgelegd.

Sommige wijnsoorten zijn heel soepel en fruitig en andere zijn krachtig en vol. Maar welke druif geeft welke smaak? Leer meer over de 25 bekendste wijnsoorten.