Wijn weetjes

Groene wijn: Wat is Vinho Verde?
Net waarneembare bubbeltjes en bijna knallende zuren dansen op je tong. Ja, een Portugese Vinho Verde is een ware verfrissende smaaksensatie! Alles over Vinho Verde wijnen - van smaak tot wijn en spijs.

Best gelezen Wijnblogs 2022 - Dit Waren Jullie Favorieten
2022... Bijna het einde van weer een jaar. Tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. En de tijd van lijstjes! Welke wijnartikelen vonden jullie het leukst? Welke onderwerpen waren populair? Lees hier de top 10 van 2022.

Ontwikkelingen en Trends Wijn Wereld op WBWE
Welke wijntrends spelen er in de wijnwereld? Welke druiven worden populair? Welke landen? Heeft de oorlog invloed op de wijnmarkt? En wat merken wij daar van, of gaan we daar van merken?

Wijn Wetenschap: wat is Tannine in Wijn?
Groene thee, koffie, extra pure chocolade, walnootschillen en kaki vruchten. En natuurlijk wijn. Allemaal voedingsmiddelen met veel tannines. Maar wat is tannine in wijn? Hoe proef je het, en welke wijnen hebben veel, of weinig tannines?

De 10 Sherry Soorten van Droog naar Zoet
Ontdek de 10 verschillende Sherry soorten van droog naar zoet. Gedetailleerd overzicht, met prachtige infographics.

Salud! Wat is Sherry? 7x Vraag en Antwoord
Van oudbollig oude wijven drankje naar 'The Next Best Thing'. Over Sherry kun je van alles zeggen, maar één ding is zeker. Het is een fascinerende, en zwaar ondergewaardeerde wijn. Ze zijn uniek, en misschien wel wat lastig om te begrijpen. Daarom: wat is Sherry? Geef jij 'm een kans?

Pays Bas loves Pays d'Oc wijn
Wij Nederlanders zijn er gek op. 1 op de 10 flesjes die we opentrekken is een Pays d'Oc wijn. Maar wat is de Pays d'Oc eigenlijk? Waar ligt het? En wat voor wijnen komen er vandaan?

Wijn humor: Grappige Wijn Quotes
Wijn humor: Iedere keer dat ik zo'n wijn quote voorbij zie komen moet ik toch even grinniken - en soms lig ik helemaal in een deuk. Daarom 25 x de grappigste wijn quotes - en hopelijk kunnen jullie er ook om lachen.

Hoeveel Glazen uit een Fles Wijn?
Heb je je wel eens afgevraagd hoeveel glazen er uit een fles wijn gaan? Het antwoord zal je misschien verbazen! Normaal 5-6 glazen, maar daarmee zijn we er nog niet...

Fascinerende Wijn Feiten: 75+ Leukste Wijnweetjes
Wijn: een ongelooflijk veelzijdig onderwerp. Daarom, gewoon omdat het kan: deze uiterst essentiële lijst met wijnkennis, verpakt in 75+ leuke wijnweetjes.

Meer weergeven

Achter de schermen bij Wijn Wine Wein

Wijn Wine Wein is speciaal voor wijnliefhebbers die meer willen leren over wijn. Op een makkelijke, en vooral hele leuke manier ga je zelf aan de slag, gewoon thuis. Meer weten over mij of achter het idee van Wijn Wine Wein? Klik dan hier

Heb je een (wijn)vraag? Mail, app of bel me! Mocht ik niet opnemen, bel ik zo snel mogelijk terug 

Tel: 06 57 54 59 82

Geen alcohol onder 18

Verantwoord genieten: <18? Dan is deze website niet voor jou. Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen. Bij bestelling wordt om je leeftijd gevraagd, en bij aflevering vindt er een leeftijdscheck plaats.