Wijn weetjes

Of Course Size Matters: Wijnfles Formaten
Wijnflessen heb je in verschillende maten, met iedere maat zijn eigen naam. En misschien is je daar al eens iets opgevallen: Bijna alle reusachtige wijnflessen hebben Bijbelse namen. Daarom, een overzichtje, van wijnfles namen van groot naar klein, inclusief betekenis!

Waarom een Wijnproeverij Pakket het Perfecte Moederdag Cadeau is
Op zoek naar het perfecte Moederdag cadeau voor een wijnliefhebber? Ontdek waarom een wijnproeverij pakket een verrassend en betekenisvol geschenk is voor elke wijn moeder. Proost op Moederdag met een glas wijn en een unieke wijnproeverij! 🍷

7 Key Wijn Trends 2024 + Inzichten
Wat zijn DE wijntrends van 2024? Wij gingen op onderzoek uit. We bezochten de grote beurzen ProWein, Vinexpo, Horecava, Wijnprofessional en Horecava, en combineerden onze eigen ervaringen met statistieken van o.a de IWSR.

Prowein 2024: Een Duurzame Toekomst voor de Wereld van Wijn
Wat waren de key learnings en hoogtepunten van ProWein 2024? Een samenvatting van s'werelds grootste wijnbeurs.

Key Learnings + Hoogtepunten Vinexpo, Parijs 2024
Wijntrends, hoogtepunten en ontwikkelingen van Wine Paris. Lees hier onze ervaringen van 3 dagen Vinexpo, Parijs. Vol inzichten van standhouders, masterclasses en wijnproeverijen. (Ja... het blijft hard werken 😊)

Wijnreis door 2023: Best gelezen Wijnblogs
Een jaar in artikelen: Terwijl de laatste druppels van 2023 in het glas verdwijnen, is het tijd om terug te blikken op een jaar vol sappige wijnverhalen en onmisbare wijnweetjes. Dit waren jullie favorieten!

Hoogtepunten en Wijntrends op WBWE 2023
World Bulk Wine Exhibition 2023: wat heb je gemist? Een samenvatting van hoogtepunten en trends op deze beurs voor wereld wijnspelers.

Wijn Poll - De wijnliefhebber spreekt!
Wijnliefhebbers, verenigt u! Doorgewinterde sommelier of wijnliefhebber - jouw mening telt. Doe mee en laat je wijnwijsheid spreken 🍷 Iedere maand een nieuwe, vermakelijke wijn poll. Bekijk de resultaten en ontdek wat andere wijnliefhebbers vinden!

Wurttemberg Wijnen + Wijngebied Kaart
Een overzicht van het wonderlijke wijngebied Württemberg en haar wijnen, met alles dat je moet weten als je deze wijnstreek gaat verkennen. Thuis, met een glas wijn - of... op wijnreis!

Natuurlijk Zoet: Vin Doux Naturel (VDN)
Wat zijn Vins Doux Naturels? Gevaarlijk lekkere dessertwijnen. Alles over deze bijzondere zoete verrassing uit Zuid-Frankrijk + smaakoverzicht.

Meer weergeven

Achter de schermen bij Wijn Wine Wein

Wijn Wine Wein is speciaal voor wijnliefhebbers die meer willen leren over wijn. Op een makkelijke, en vooral hele leuke manier ga je zelf aan de slag met wijn proeven, gewoon thuis.

 

Meer weten over het idee achter Wijn Wine Wein? Lees meer over mij en Wijn Wine Wein

Heb je een (wijn)vraag? Mail, app of bel me! Mocht ik niet opnemen, bel ik zo snel mogelijk terug 

Tel: 06 57 54 59 82

Geen alcohol onder 18

Verantwoord genieten: <18? Dan is deze website niet voor jou. Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen. Bij bestelling wordt om je leeftijd gevraagd, en bij aflevering vindt er een leeftijdscheck plaats.