Wijn weetjes

Ga op zoek naar de mousserende wijn die jij lekker vindt met deze Sparkling Wine Guide.

Portugal's vlaggenschip: een bijzondere, versterkte, zoete wijn. Port komt in een breed aanbod aan smaken en geuren, kan goedkoop en duur zijn, van 2 tot 150 jaar oud. Dus: Wat is Port? Alles over Port!

‘Complexe, krachtige rode wijn met aroma’s van zwart fruit, viooltjes en chocolade’. Wijn kan naar zoveel meer dan druiven ruiken. Waar komen die wijnaroma's vandaan?

Dit zijn de 2 bekendste witte druivenrassen en de meest gedronken droge witte wijnen ter wereld. Maar wat is nu precies het verschil tussen Chardonnay en Sauvignon Blanc?

Hoe wordt rode wijn gemaakt? Druiven fermenteren van nature. Maar goede wijn maken, daar komt toch nog wat meer bij kijken. Van druif tot wijnfles in 6 stappen.

Wijntermen: je komt ze overal tegen. Op het etiket, op de menukaart en tijdens het proeven. Maar wat ze precies betekenen? 101 wijntermen uitgelegd.

Sommige wijnsoorten zijn heel soepel en fruitig en andere zijn krachtig en vol. Maar welke druif geeft welke smaak? Leer meer over de 25 bekendste wijnsoorten.