Wijn weetjes

5 x Hoe Wordt Rosé Wijn Gemaakt?
Hoe komt rosé aan zijn prachtige lichtroze, tot diep donkerroze kleur? En hoe wordt onze favo zomerse dorstlesser eigenlijk gemaakt? Niet door rode en witte wijn te blenden... maar hoe dan wel?

Wat is Rose Wijn? 7 x roze wijn weetjes :)
Wat is rosé wijn? Zomer, zon, rokjes... Niets is zo lekker zomers als een goed glas gekoelde rosé, samen met je vriendinnen op het terras. Lees alles over de wondere wereld van rosé en leer de verschillende stijlen, smaken, kleuren en soorten.

Hoe Nieuw-Zeelandse Wijn In Ons Glas Terechtkwam
Pak er een glas bij, verwen jezelf met wat Marlborough Sauvignon Blanc, en geniet. Van de wijn, en van het verhaal achter je wijn, in cijfers. Een verhaal vol geschiedenis, politiek en economie. Want het verhaal achter Nieuw-Zeelandse wijn is fascinerend...

Wat is IJswijn? Alles over IJs- en Eiswein
IJswijn is een zeldzame smaaksensatie. Deze zwoele dessertwijn, gemaakt van bevroren druiven, is de perfecte begeleider van fruitdesserts en kaasplankjes, ideaal om bij speciale gelegenheden de maaltijd af te sluiten.

Made In China - Chinese Wijn
Chinese wijn is Big Business. China is al nr. 3 en nr. 11 op de wereldranglijst qua hectares wijngaard en liters wijn. Hoog tijd om kennis te maken met China als wijnland, de druivenrassen en wijngebieden!

12 x Fouten in Wijn en hoe je ze kunt Herkennen
Ruikt je wijn naar rotte eieren? Da's duidelijk: er zit een wijnfout in je wijn. Alles over de meest voorkomende fouten in wijn, en hoe je ze herkent.

Vinexpo 2023, Parijs - Wijntrends en Ontwikkelingen
Welke wijn trends spelen er? Lees hier onze ervaringen van 3 dagen Vinexpo, Parijs. Vol inzichten van standhouders, masterclasses, paneldiscussies en meer dan 100 begeleide wijnproeverijen. (Ja... het was hard werken 😊)

Groene wijn: Wat is Vinho Verde?
Net waarneembare bubbeltjes en bijna knallende zuren dansen op je tong. Ja, een Portugese Vinho Verde is een ware verfrissende smaaksensatie! Alles over Vinho Verde wijnen - van smaak tot wijn en spijs.

Best gelezen Wijnblogs 2022 - Dit Waren Jullie Favorieten
2022... Bijna het einde van weer een jaar. Tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. En de tijd van lijstjes! Welke wijnartikelen vonden jullie het leukst? Welke onderwerpen waren populair? Lees hier de top 10 van 2022.

Ontwikkelingen en Trends Wijn Wereld op WBWE
Welke wijntrends spelen er in de wijnwereld? Welke druiven worden populair? Welke landen? Heeft de oorlog invloed op de wijnmarkt? En wat merken wij daar van, of gaan we daar van merken?

Meer weergeven

Achter de schermen bij Wijn Wine Wein

Wijn Wine Wein is speciaal voor wijnliefhebbers die meer willen leren over wijn. Op een makkelijke, en vooral hele leuke manier ga je zelf aan de slag, gewoon thuis. Meer weten over mij of achter het idee van Wijn Wine Wein? Klik dan hier

Heb je een (wijn)vraag? Mail, app of bel me! Mocht ik niet opnemen, bel ik zo snel mogelijk terug 

Tel: 06 57 54 59 82

Geen alcohol onder 18

Verantwoord genieten: <18? Dan is deze website niet voor jou. Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen. Bij bestelling wordt om je leeftijd gevraagd, en bij aflevering vindt er een leeftijdscheck plaats.