Wijn weetjes

Loire wijnstreek - Kaart + Wijnsoorten
De Loire-vallei in één oogopslag. Een overzicht van de Loire wijnstreek en haar wijnen, inclusief kaart en infographic.

Verschil Pinot Grigio en Pinot Gris
Dezelfde druif, een wereld van verschil qua wijnen. Wat is het verschil tussen Pinot Gris en Pinot Grigio? Ontdek de 5 belangrijkste verschillen, waaronder de regio's, stijlen en beste wijn spijs combinaties.

Valpolicella wijnen: Verkenning van Terroir tot Tafel
Ontdek de betoverende wereld van Valpolicella wijnen, van Terroir tot Tafel. Geniet van een frisse Valpolicella Classico, een verfijnde Ripasso, een krachtige Amarone of een zoete Recioto.

13 x Rosé Soorten en Stijlen + Smaakoverzicht
Zoveel soorten, zoveel smaken. Ontdek de verschillende soorten rosé wijn en hoe ze smaken. En kies de volgende keer in een handomdraai de rosé wijn die jij het lekkerst vind!

5 x Hoe Wordt Rosé Wijn Gemaakt?
Hoe komt rosé aan zijn prachtige lichtroze, tot diep donkerroze kleur? En hoe wordt onze favo zomerse dorstlesser eigenlijk gemaakt? Niet door rode en witte wijn te blenden... maar hoe dan wel?

Wat is Rose Wijn? 7 x roze wijn weetjes :)
Wat is rosé wijn? Zomer, zon, rokjes... Niets is zo lekker zomers als een goed glas gekoelde rosé, samen met je vriendinnen op het terras. Lees alles over de wondere wereld van rosé en leer de verschillende stijlen, smaken, kleuren en soorten.

Hoe Nieuw-Zeelandse Wijn In Ons Glas Terechtkwam
Pak er een glas bij, verwen jezelf met wat Marlborough Sauvignon Blanc, en geniet. Van de wijn, en van het verhaal achter je wijn, in cijfers. Een verhaal vol geschiedenis, politiek en economie. Want het verhaal achter Nieuw-Zeelandse wijn is fascinerend...

Wat is IJswijn? Alles over IJs- en Eiswein
IJswijn is een zeldzame smaaksensatie. Deze zwoele dessertwijn, gemaakt van bevroren druiven, is de perfecte begeleider van fruitdesserts en kaasplankjes, ideaal om bij speciale gelegenheden de maaltijd af te sluiten.

Made In China - Chinese Wijn
Chinese wijn is Big Business. China is al nr. 3 en nr. 11 op de wereldranglijst qua hectares wijngaard en liters wijn. Hoog tijd om kennis te maken met China als wijnland, de druivenrassen en wijngebieden!

12 x Fouten in Wijn en hoe je ze kunt Herkennen
Ruikt je wijn naar rotte eieren? Da's duidelijk: er zit een wijnfout in je wijn. Alles over de meest voorkomende fouten in wijn, en hoe je ze herkent.

Meer weergeven

Achter de schermen bij Wijn Wine Wein

Wijn Wine Wein is speciaal voor wijnliefhebbers die meer willen leren over wijn. Op een makkelijke, en vooral hele leuke manier ga je zelf aan de slag, gewoon thuis. Meer weten over mij of achter het idee van Wijn Wine Wein? Klik dan hier

Heb je een (wijn)vraag? Mail, app of bel me! Mocht ik niet opnemen, bel ik zo snel mogelijk terug 

Tel: 06 57 54 59 82

Geen alcohol onder 18

Verantwoord genieten: <18? Dan is deze website niet voor jou. Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen. Bij bestelling wordt om je leeftijd gevraagd, en bij aflevering vindt er een leeftijdscheck plaats.