Wijn weetjes

De 10 Sherry Soorten van Droog naar Zoet
Ontdek de 10 verschillende Sherry soorten van droog naar zoet. Gedetailleerd overzicht, met prachtige infographics.

Salud! Wat is Sherry? 7x Vraag en Antwoord
Van oudbollig oude wijven drankje naar 'The Next Best Thing'. Over Sherry kun je van alles zeggen, maar één ding is zeker. Het is een fascinerende, en zwaar ondergewaardeerde wijn. Ze zijn uniek, en misschien wel wat lastig om te begrijpen. Daarom: wat is Sherry? Geef jij 'm een kans?

Pays Bas loves Pays d'Oc wijn
Wij Nederlanders zijn er gek op. 1 op de 10 flesjes die we opentrekken is een Pays d'Oc wijn. Maar wat is de Pays d'Oc eigenlijk? Waar ligt het? En wat voor wijnen komen er vandaan?

Wijn humor: Grappige Wijn Quotes
Wijn humor: Iedere keer dat ik zo'n wijn quote voorbij zie komen moet ik toch even grinniken - en soms lig ik helemaal in een deuk. Daarom 25 x de grappigste wijn quotes - en hopelijk kunnen jullie er ook om lachen.

Hoeveel Glazen uit een Fles Wijn?
Heb je je wel eens afgevraagd hoeveel glazen er uit een fles wijn gaan? Het antwoord zal je misschien verbazen! Normaal 5-6 glazen, maar daarmee zijn we er nog niet...

Fascinerende Wijn Feiten: 75+ Leukste Wijnweetjes
Wijn: een ongelooflijk veelzijdig onderwerp. Daarom, gewoon omdat het kan: deze uiterst essentiële lijst met wijnkennis, verpakt in 75+ leuke wijnweetjes.

Duitse wijnsoorten: de 15 grootste druivenrassen
De koning en koningin onder de Duitse wijnsoorten zijn ongetwijfeld de Riesling en Spätburgunder. Maar Duitsland produceert honderden andere wijnen, van fruitig tot pittig en droog tot zoet. Er komen prachtige wijnen uit ons buurland, daarom deze top 15 + smaakoverzicht!

25 x de leukste cadeau's voor wijnliefhebbers
Op zoek naar het perfecte wijn cadeau? Je kunt natuurlijk een fles wijn geven. Maar als je ze echt wilt verrassen, kies dan uit deze lijst met 25+ originele cadeaus voor de wijnliefhebber!

7x Oranje Wijn Facts + Infographic
Hoe smaken oranje wijnen? Nou.. Oranje wijnen zullen je omver blazen. Deze wijnen zijn kleine smaaksensaties! Alles over Oranje wijn.

Portugal's vlaggenschip: een bijzondere, versterkte, zoete wijn. Port komt in een breed aanbod aan smaken en geuren, kan goedkoop en duur zijn, van 2 tot 150 jaar oud. Dus: Wat is Port? Alles over Port!

Meer weergeven

Achter de schermen bij Wijn Wine Wein

Wijn Wine Wein is speciaal voor wijnliefhebbers die meer willen leren over wijn. Op een makkelijke, en vooral hele leuke manier ga je zelf aan de slag, gewoon thuis. Meer weten over mij of achter het idee van Wijn Wine Wein? Klik dan hier

Heb je een (wijn)vraag? Mail, app of bel me! Mocht ik niet opnemen, bel ik zo snel mogelijk terug 

Tel: 06 57 54 59 82

Geen alcohol onder 18

Verantwoord genieten: <18? Dan is deze website niet voor jou. Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen. Bij bestelling wordt om je leeftijd gevraagd, en bij aflevering vindt er een leeftijdscheck plaats.