Van boterzachte, zwoele en houtgerijpte Chardonnay tot frisse en fruitige groene appel Chardonnay. Een van 's werelds meest populaire druiven wordt gemaakt in een breed scala aan stijlen. Daarom deze Chardonnay wijn 101: met alles dat je moet weten over de veelzijdige Chardonnay wijn en druif!

Ja, Champagne is fantastisch, maar het is verre van betaalbaar. En ja, je kunt toch heerlijke bubbels drinken, het hele jaar door (Vooral nu!). Daarom gaan we op zoek naar jouw favoriete soort mousserende wijn in deze Sparkling Wine Guide.

Welk type wijndrinker ben jij? Bier en wijn liggen dichter bij elkaar dan je denkt. Dus: houd jij van bier? Dan houd je ook van deze wijnen voor bierliefhebbers! Of ben je juist een wijndrinker? Ja, ook dan is dit artikel voor jou. Iedereen wint met deze uitgebreide bier en wijngids.

Marokkaanse Wijnen zijn in opkomst. Na een turbulent verleden worden er nu (weer) heerlijke wijnen gemaakt. Genoeg reden om Marokko als wijnland in de gaten te houden, want 1 ding is zeker: Van Marokko kunnen we nog mooie dingen verwachten op wijngebied!

Portugal's vlaggenschip: een bijzondere, versterkte, zoete wijn. Port komt in een breed aanbod aan smaken en geuren, kan goedkoop en duur zijn, van 2 tot 150 jaar oud. Dus: Wat is Port? Alles over Port!

Het jaar rond in wijnfestivals. Genieten van wijn, lekker eten en muziek. Het hele jaar door zijn er fantastische wijnfestivals en oogstfeesten. Naar welk wijnfestival ga jij?

Wil je zelf een leuke – nee, fantastische - wijnproeverij thuis organiseren? Met deze manier van wijn proeven strijden er 8 wijnen om de nummer 1 positie. Perfect voor het verbeteren van je wijnproef skills en het ontdekken van mooie wijnen.

Kaas die wijn lekkerder maakt en andersom: te mooi om waar te zijn? Misschien moeilijk om te geloven, maar het kan dus nóg lekkerder. Voor alle lekkerbekken: kies de beste wijn en kaas combinaties.

Ook een wijn weekend weg? Wij zetten de beste tips op een rij voor jouw bezoek aan de Champagnestreek!

Het is tijd voor de bbq! Verwen je gasten met de lekkerste gerechten en de heerlijkste bijpassende wijnen. Maar welke wijn past bij barbecue? Dat lees je hieronder!

Meer weergeven