Wat is Gewurztraminer? Wijn Guide 101
Zwoele knuffelbeer en krachtpatser: een wijn die zo intens geparfumeerd is dat ie zichzelf bijna je glas uit knokt, en je tegelijkertijd wil omhelzen met z'n volle, iets restzoete body... Gewurztraminer wijn: love it, or hate it - wat vind jij?

Wat is Spätburgunder? Wijn Guide 101
Pinot Noir ken je waarschijnlijk wel. Maar wist je ook dat er werkelijk waanzinnige exemplaren uit Duitsland komen? Daar gaat hij alleen onder een andere noemer door het leven... als Spatburgunder!

Wat is Weissburgunder? Wijn Guide 101
De meest delicate Duitse Pinot: Weissburgunder. Alles over deze wijn en druif, van de smaak tot wijn & spijs, en de verschillen met Pinot Bianco en Pinot Blanc.

Welke wijn bij asperges?
Bestaat er zoiets als een echte aspergewijn? Nou, nee. Maar wacht: het gaat erom WAT je met die asperge doet. Ga je voor de klassieker met ham en ei, of serveer je er zalm of rood vlees bij? Daarom, een handig overzichtje!

Wat is Grauburgunder? Wijn Guide 101
Deze lekkere Duitser is allesbehalve grijs & grauw. Integendeel, deze wijnen zijn vrolijk, vol en fruitig, met een lekker zuurtje. Dus, wat is Grauburgunder? Alles over deze grijze Bourgondiër - Van geur en smaak tot wijn & spijs.

Nerello Mascalese, kleine zwarte wijn koningin van Sicilië
Ontdek Nerello Mascalese, de koningin van de Etna. Deze zeldzame druif geeft spannende, licht rode wijnen, die wel iets weg hebben van Pinot Noir.

13 x De mooiste Wijnhuizen & Wijngaarden Sicilië
Ook op (wijn)vakantie naar Sicilië? Hier lees je bij welke wijnhuizen wij heerlijke wijnproeverijen hebben gehad, de highlights per regio en.. 7x wat je echt moet weten, vooraf aan je wijntrip Sicilië!

24 x Wijngebieden Sicilië [+ Infographic]
Sicilie, het grootste, en één van de meest interessante wijngebieden van Italië. Met 65+ inheemse druivensoorten en diverse klimaten is het eigenlijk een wijnland op zich. Daarom dit artikel met ALLES over de Siciliaanse wijngebieden.

Welke hapjes bij wijnproeverij? 15 x Tips en voorbeelden
Het perfecte hapje, weggespoeld door de perfecte wijn. De juiste wijn spijs combinaties tillen je wijn EN je hapje naar een hoger niveau. En je wijnproeverij dus ook! Daarom deze tips voor de lekkerste hapjes voor jouw wijnproeverij!

Wat is Riesling? Wijn Guide 101 + Infographic
Riesling wijn: collectors item, koning onder de witte wijn, of dikke, zoete Duitser? Ik zelf ben er gek op. En jij? Krijg jij ook knikkende knieën van een expressieve wijn? Alle geheimen van deze topwijn ontrafelt!

Meer weergeven

Achter de schermen bij Wijn Wine Wein

Wijn Wine Wein is speciaal voor wijnliefhebbers die meer willen leren over wijn. Op een makkelijke, en vooral hele leuke manier ga je zelf aan de slag, gewoon thuis. Meer weten over mij of achter het idee van Wijn Wine Wein? Klik dan hier

Heb je een (wijn)vraag? Mail, app of bel me! Mocht ik niet opnemen, bel ik zo snel mogelijk terug 

Tel: 06 57 54 59 82

Geen alcohol onder 18

Verantwoord genieten: <18? Dan is deze website niet voor jou. Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen. Bij bestelling wordt om je leeftijd gevraagd, en bij aflevering vindt er een leeftijdscheck plaats.