Tijd voor iets nieuws, iets spannends, en feestelijks. Tijd voor Brachetto! Licht, fris, niet te zoet en heerlijk in combinatie met een bolletje vanille-ijs, (donkere) chocolade, en een saus van bosvruchten en munt. Echt, ook jij moet dit proberen.
Ontdek je nieuwe favoriet: Arneis! Wist je dat deze witte druif wel eens de 'witte Nebbiolo' wordt genoemd? Alles over deze lichte, en toch complexe wijn, van smaak tot wijn en spijs
Alweer de derde post in de nieuwe serie: Achter de schermen bij de wijnmaker! Deze keer schittert wijnmaker Siem in een interview en gesprek over het reilen en zeilen op wijngaard Saalhof.
Liefhebber van Big en Bold? Dan is Alicante Bouschet misschien wel je ware wijnpartner. Wat is Alicante Bouschet? Alles over deze krachtige druif en wijn, van smaak tot wijn en spijs!
Nieuwe serie: Achter de schermen bij de wijnmaker. Iedere maand een interview en gesprek met een wijnmaker of prominent persoon in de wijnwereld. In deze tweede versie: Pieter de Boer, van wijndomein de Koen!
De Grenache Blanc: zó lekker. En nog niet iedereen kent hem. Deze druif geeft hele mooie stijlen wijn. Fruitig met een mooie vol mondgevoel, of heel complex en houtgerijpt. Er is genoeg te proeven en ontdekken. Daarom, alles over deze witte parel, van smaak tot wijn en spijs!
Nieuwe serie: Achter de schermen bij de wijnmaker. Iedere maand een interview en gesprek met een wijnmaker of prominent persoon in de wijnwereld. Sico de Moel, van ledenwijngaard Domein Bergen trapt af!
Ingewijden kennen deze druif als één van de meest geprezen van Campania. Ze kan fenomenale wijnen geven: complex en elegant. Klinkt goed! En: van nature is Falanghina phylloxera resistent. Toch was deze druif bijna van de aardbodem verdwenen. Hoe kan dat? In deze wijn guide alles over de Falanghina wijn, van smaak tot wijn en spijs!
Hondsdolheid, moderne geneeskunde, Napoleon en het genieten van een goed glas wijn. De gemene deler? Louis Pasteur. In dit portret: Hoe een glas zure wijn het leven van miljoenen mensen + de wijn wereld redde!
Wat zijn nu de aroma's en smaak van een klassieke Valpolicella? Alles over de blend, druiven en smaak van de Classico + de lekkerste wijn spijs combi's!