Best gelezen Wijnblogs 2022 - Dit Waren Jullie Favorieten

Alweer bijna het einde van 2022, en het begin van een nieuw jaar. Tijd om even stil te staan, te bedenken waar je dankbaar voor bent, terug te blikken en vooruit te kijken. En de tijd van lijstjes! 

 

Van alle Wijn Wine Wein artikelen (het zijn er nu zo'n 85) - welke waren jullie favorieten? Welke onderwerpen waren populair? Wat in de wijnwereld vonden jullie het leukst?  

Best Gelezen Wijnblogs 2022 - Een jaar in artikelen

Opvallend: dit jaar waren de wijnreis artikelen ontzettend populair. Naast deze, werden de Elzas, BourgogneBaden, Pays d'OcSicilië en Sardinië reisblogs ook erg goed gelezen! Van wijnfestivals tot wijnreizen naar Duitsland, Frankrijk en Italië (more coming up!). Blijkbaar laat Corona ons niet tegenhouden om (te dromen van?) een mooie reis langs wijngaarden en wijnhuizen.  

 

Ook hoog gewaardeerd waren artikelen over het proeven van wijn, en over wijn & spijs.

 

Hieronder een overzicht van de top best gelezen wijnblogs 2022!

--- Dit is een advertentie, lees verder onder dit blok ---

Overzicht: Dit waren jullie Favorieten

Top 10 Best gelezen Wijnblogs

best gelezen wijnblogs 4 - wijn spijs overzicht

#1 Overzicht Wijn en Spijs - 125 x welke wijn bij...

Diner op de planning? Kies gemakkelijk de beste wijn bij jouw gerecht met dit handige overzicht wijn en spijs!

 

Kies het gerecht of hoofdingrediënt van jouw keuze, je kruiden of bereidingswijze en lees welke wijn bij jouw gerecht past. Eet smakelijk!

 

Overzicht Wijn & Spijs


Best gelezen wijnblogs #2 - wijn cadeau's

#2 Wenslijstje: 25 x de leukste Wijn Cadeau's

Je kent ze wel: Ze hebben meer wijn- dan waterglazen, vragen of jij ook 'tonen van geroosterde hazelnoot' in de Cabernet ruikt en weten altijd meer over de wijnkaart dan de ober zelf. En nu ben jij op zoek naar een origineel cadeau om jouw wijnlover blij te maken. Help! 

 

Je kunt natuurlijk een fles wijn geven. Maar als je ze echt wilt verrassen, kies dan uit deze lijst met 25+ perfecte cadeaus!


Best gelezen wijnblogs #3 wijnaroma's

#3 39 Bekendste Wijnaroma's - Hoe ontstaan aroma's in wijn?

‘Complexe, krachtige rode wijn met aroma’s van zwart fruit, viooltjes en chocolade’. Je kunt hem bijna ruiken, en eigenlijk zou je zo het glas in willen duiken. Wijn kan naar zoveel meer dan druiven ruiken. Hoe kan dat toch? Er zitten toch geen viooltjes in wijn?

 

Hoe meer je begrijpt over het ontstaan van wijnaroma’s, hoe makkelijker het proeven is. Ontdek het geheim achter de 39 meest bekende wijnaroma’s.


best gelezen wijnblog #1 wijnfestivals

#4 Wijnfestival Agenda - 2022 [+Video impressies]

Het jaar rond in wijnfestivals. De beste wijnfestivals van Nederland, en op reisafstand van Nederland. Daar wordt je toch blij van 😊

 

Naar welk wijnfestival ga jij? 

 

Check de wijnfestival agenda, inclusief wat je kunt verwachten, kosten en video impressies. 


best gelezen wijnblogs #5 - verschil chardonnay en sauvignon blanc

#5 Verschil Chardonnay en Sauvignon Blanc

Je zit in een restaurant en je bestelt een glas droge witte wijn. Waarop de ober vraagt: “Wilt u een Chardonnay of een Sauvignon Blanc?". 

 

Niet zo vreemd, dit zijn de 2 bekendste witte druivenrassen en meest gedronken witte wijnen ter wereld. Daarnaast zijn het ook 2 totaal verschillende wijnstijlen.  

 

Wat is het verschil tussen Chardonnay en Sauvignon Blanc?


best gelezen wijnblogs #6 hoe proef je wijn

#6 Hoe proef je wijn? Wijn proeven in 5 Stappen

Wijn proeven is meer dan alleen wijn drinken. Door bewust wijn te proeven leer je welke wijnen je lekker vindt, en waarom. Maar hoe proef je wijn? Wijn proeven is gelukkig heel makkelijk.

 

Proef je gezellig mee?

 

Wijn proeven in 5 Stappen


best gelezen wijnblogs 7 - wijnreis champagne

#7 Wijn Weekend Weg - Champagne

Op 5 uur rijden vanuit Nederland wordt s 'werelds beroemdste bubbel gemaakt: Champagne.

 

Hier lees je alles over de 5 leukste dorpjes, welke champagnehuizen je niet mag missen en.. 21 tips voor jouw bezoek aan de Champagnestreek!

 

Where to Guide: Champagne


best gelezen wijnblogs 8 - wijnproeverij organiseren

#8 Zelf een wijnproeverij organiseren? 7 Stappen + Tips!

Samen wijn proeven, hoe leuk is dat? Met deze 7 stappen en tips + organiseer jij gemakkelijk de beste wijnproeverij ooit en heb je alles om van je eigen wijnproeverij een geslaagde avond te maken.

 

Van het kiezen van de wijnen tot het proeven, lees: Wijnproeverij organiseren in 7 stappen + tips

 


best gelezen wijnblogs 9 - wijnreis Ahr

#9 Wijnreis Ahr - 1 jaar na de ramp. Wie gehts im Ahrtal?

Dood en doodzonde. De impact van de zware overstromingen in juli 2021 op het oh zo mooie Ahrdal. Hoe gaat het nu met de wijnmakers? Nou... ze zijn er nog lang niet. 

 

Is een wijnreis naar de Ahr dan nu niet zo'n goed idee? Juist wel! Alleen: een tripje die kant op kost nu misschien wat meer planning. 

 

Daarom onze ervaringen + tips voor jullie wijnreis naar het Ahrdal. 


best gelezen wijnblogs - port wijn guide

#10 Wat is Port? 7 x Alles over Port

Rijk, zoet & ondergewaardeerd… Een bijzondere wijn uit het zonnige Portugal. Port heeft een warme smaak en past perfect bij desserts (of bij kaas!). Maar wist je dat er verschillende soorten zijn?

 

Sommigen zijn zo geliefd dat mensen er graag honderden tot duizenden euro’s voor betalen. Maar waarom? Wat is Port eigenlijk? Hoog tijd om nader kennis te maken! 

 

7 x Alles over Port WijnKim Modder, wijnspecialist en oprichter Wijn Wine Wein

Geschreven door Kim, wijnliefhebber, boekenwurm en reisgek.

 

En, welke van deze wijnblogs was jouw favoriet? Of staat hij er niet bij? En zijn er nog onderwerpen die jullie in het nieuwe jaar graag terug zouden zien? Let me know, en wie weet schrijf ik jouw favoriete blog wel in 2023!

 

Oud & Nieuw

Als ik zelf terugkijk op 2022 ben ik dankbaar dat ik weer beter mocht worden. Ik werd voor de 2e keer ziek, en weer beter, van een bottumor. Ik ben blij met alle leuke mensen in mijn leven - vriend, familie, vrienden, de mensen met wie ik werk - waar ik ontzettend veel liefde van heb mogen ontvangen.

 

En qua lijstjes? In 2023 wil ik graag weer meedoen aan een wielerwedstrijd - en daarom staat trainen nu weer hoog op het prio lijstje. En nog meer leuke dingen doen + schrijven voor Wijn Wine Wein natuurlijk! 

 

Echt: 2023 wordt mijn jaar! Ik heb er zin in! 💪 

 

Ik wens jullie allemaal net zo'n fantastisch jaar als ik hoop te hebben - en wie weet tot ooit bij een wijntje. Proost, en veel wijnproefplezier :) 

 

Mochten jullie wijn tips hebben, (gebieden, festivals, reizen, huizen) mag je ze altijd laten weten. Dan maken we er samen een fantastisch 2023 van! 

 

Groetjes Kim

 

PS. wil je op de hoogte blijven van de nieuwste wijnkennis, infographics, wijnreizen en meer? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Zeer onregelmatig, maar toch 1-2x per maand de lekkerste wijnmail in je inbox:) 


--- Dit is een advertentie, einde artikel ---

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Achter de schermen bij Wijn Wine Wein

Wijn Wine Wein is speciaal voor wijnliefhebbers die meer willen leren over wijn. Op een makkelijke, en vooral hele leuke manier ga je zelf aan de slag met wijn proeven, gewoon thuis.

 

Meer weten over het idee achter Wijn Wine Wein? Lees meer over mij en Wijn Wine Wein

Heb je een (wijn)vraag? Mail, app of bel me! Mocht ik niet opnemen, bel ik zo snel mogelijk terug 

Tel: 06 57 54 59 82

Geen alcohol onder 18

Verantwoord genieten: <18? Dan is deze website niet voor jou. Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen. Bij bestelling wordt om je leeftijd gevraagd, en bij aflevering vindt er een leeftijdscheck plaats.