Wijnreis door 2023: Best gelezen Wijnblogs

Een jaar in artikelen: Terwijl de laatste druppels van 2023 in het glas verdwijnen, is het tijd om terug te blikken op een jaar vol sappige wijnverhalen en onmisbare wijnweetjes. 

Top 10 Wijnblogs van 2023

 

Welke onderwerpen waren populair? Wat vonden jullie het leukst om te lezen? Alle reisblogs, wijnguides en infographics deden het goed, maar deze blogs sprongen er boven uit: 

Overzicht wijnblogs 2023 : Dit waren jullie Favorieten

Top 10 Best gelezen Wijnblogs

best gelezen wijnblogs 4 - wijn spijs overzicht

#1 Overzicht Wijn en Spijs - 125 x welke wijn bij...

Diner op de planning? Kies gemakkelijk de beste wijn bij jouw gerecht met dit handige overzicht wijn en spijs!

 

Kies het gerecht of hoofdingrediënt van jouw keuze, je kruiden of bereidingswijze en lees welke wijn bij jouw gerecht past. Eet smakelijk!

 

Overzicht Wijn & Spijs


Best gelezen wijnblogs #2 - wijn cadeau's

#2 Wenslijstje: 25 x de leukste Wijn Cadeau's

Je kent ze wel: Ze hebben meer wijn- dan waterglazen, vragen of jij ook 'tonen van geroosterde hazelnoot' in de Cabernet ruikt en weten altijd meer over de wijnkaart dan de ober zelf. En nu ben jij op zoek naar een origineel cadeau om jouw wijnlover blij te maken. Help! 

 

Je kunt natuurlijk een fles wijn geven. Maar als je ze echt wilt verrassen, kies dan uit deze lijst met 25+ perfecte cadeaus!


best gelezen wijnblogs #3 - hapjes wijnproeverij

#3 Welke hapjes bij Wijnproeverij?

 

Het perfecte hapje, weggespoeld door de perfecte wijn. De juiste wijn spijs combinaties tillen je wijn EN je hapje naar een hoger niveau. En je wijnproeverij dus ook! Daarom deze tips en voorbeelden voor de lekkerste hapjes voor jouw wijnproeverij!

 

15 x de lekkerste hapjes bij jouw Wijnproeverij


best gelezen wijnblog #1 wijnfestivals

#4 Wijnfestival Agenda - 2023 [+Video impressies]

Het jaar rond in wijnfestivals. De beste wijnfestivals van Nederland, en op reisafstand van Nederland. Daar wordt je toch blij van 😊

 

Naar welk wijnfestival ga jij? 

 

Check de wijnfestival agenda, inclusief wat je kunt verwachten, kosten en video impressies. 


best gelezen wijnblogs 7 - wijnreis elzas

#5 Sprookjesachtig Wijn Wonderland: tips voor jouw wijnreis naar de Elzas!

Groene, glooiende wijnheuvels en romantische dorpjes vol gekleurde huizen die zo uit een sprookje lijken te komen. Overal bloemen, pleinen vol genietende Fransen, torens en fonteinen. Klinkt als een picture perfect plaatje, en dat is het ook! 

 

Where to Guide: Elzas


best gelezen wijnblogs 8 - wijnproeverij organiseren

#6 Zelf een wijnproeverij organiseren? 7 Stappen + Tips!

Samen wijn proeven, hoe leuk is dat? Met deze 7 stappen en tips + organiseer jij gemakkelijk de beste wijnproeverij ooit en heb je alles om van je eigen wijnproeverij een geslaagde avond te maken.

 

Van het kiezen van de wijnen tot het proeven, lees: Wijnproeverij organiseren in 7 stappen + tips


best gelezen wijnblogs #7 zelf wijn spijs combinaties maken

#7 Zo maak je zelf de lekkerste Wijn Spijs combinaties

 

Hoe je zelf de beste wijn spijs combinaties maakt?

 

Simpel: Volg deze 7 stappen en je zit gegarandeerd goed!  

 

Wijn spijs combinaties maken in 7 Stappen


best gelezen wijnblogs 9 - wijnreis Bourgogne

#8 Wijnreis Bourgogne - Where To Guide

Een bijzondere bestemming: Wijn proeven in de kelder van de wijnboer, slapen in de mooiste stadjes en genieten van het Bourgondische leven in één van de beroemdste wijnregio's ter wereld. 

 

Plan je trip met deze tips voor jullie wijnreis naar de Bourgogne.

 

Daarom onze ervaringen + tips voor jullie wijnreis naar de Bourgogne. 


best gelezen wijnblogs - wijn cocktails

#9 15 x de Lekkerste Wijn Cocktails + Recept

Blijkt dat je helemaal geen sterke drank nodig hebt voor de lekkerste cocktails! Voor diegenen die wel van wijn houden, en niet zo van sterk - laat deze 15 wijn cocktails ook jou hart verwarmen. 

 

Wijn cocktails zijn niets nieuws, Sangria is al zo oud als de weg naar Rome. (niet minder lekker overigens). Maar er is nog zo veel meer te ontdekken! Wat dacht je van een Frozen rosé, of een Basil Blanc? 

 

15 x de lekkerste Wijn Cocktails


Best gelezen wijnblogs #3 wijnaroma's

#10 Hoe ontstaan aroma's in wijn?

‘Complexe, krachtige rode wijn met aroma’s van zwart fruit, viooltjes en chocolade’. Je kunt hem bijna ruiken, en eigenlijk zou je zo het glas in willen duiken. Wijn kan naar zoveel meer dan druiven ruiken. Hoe kan dat toch? Er zitten toch geen viooltjes in wijn?

 

Hoe meer je begrijpt over het ontstaan van wijnaroma’s, hoe makkelijker het proeven is. Ontdek het geheim achter de 39 meest bekende wijnaroma’s.Kim Modder, wijnspecialist en oprichter Wijn Wine Wein

Geschreven door Kim, wijnliefhebber, boekenwurm en reisgek.

 

En, welke van deze wijnblogs was jouw favoriet? Of staat hij er niet bij? En zijn er nog onderwerpen die jullie in het nieuwe jaar graag terug zouden zien? Let me know, en wie weet schrijf ik jouw favoriete blog wel in 2024!

 

Oud & Nieuw

Als ik zelf terugkijk op 2023 ben ik dankbaar dat ik mijn leven weer op kon pakken na een ziekte- en herstelperiode door een bottumor. Ik heb mijn eerste wieler wedstrijd weer mogen fietsen (goals!), prachtige wijngebieden mogen ontdekken en de mooiste wijnreizen gemaakt. 

 

Met Wijn Wine Wein mocht ik jullie weer verwennen met wijnproeverijen, wijnproeverij pakketten en met mijnblogs natuurlijk. 

 

En in 2024? Blijft trainen hoog op het lijstje staan, net als een nieuwe opleiding, EN het uitgeven van mijn eigen boek.  (Tips over boeken uitgeven zijn welkom!).

 

Echt: Ik heb zin in 2024! 💪 

 

Ik wens jullie allemaal net zo'n fantastisch jaar als ik hoop te hebben - en wie weet tot ooit bij een wijntje. Proost, en veel wijnproefplezier :) 

 

Mochten jullie wijn tips hebben, (gebieden, festivals, reizen, huizen) mag je ze altijd laten weten. Dan maken we er samen een fantastisch 2024 van! 

 

Groetjes Kim

 

PS. wil je op de hoogte blijven van de nieuwste wijnkennis, infographics, wijnreizen en meer? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Zeer onregelmatig, maar toch 1-2x per maand de lekkerste wijnmail in je inbox:) 


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Achter de schermen bij Wijn Wine Wein

Wijn Wine Wein is speciaal voor wijnliefhebbers die meer willen leren over wijn. Op een makkelijke, en vooral hele leuke manier ga je zelf aan de slag met wijn proeven, gewoon thuis.

 

Meer weten over het idee achter Wijn Wine Wein? Lees meer over mij en Wijn Wine Wein

Heb je een (wijn)vraag? Mail, app of bel me! Mocht ik niet opnemen, bel ik zo snel mogelijk terug 

Tel: 06 57 54 59 82

Geen alcohol onder 18

Verantwoord genieten: <18? Dan is deze website niet voor jou. Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen. Bij bestelling wordt om je leeftijd gevraagd, en bij aflevering vindt er een leeftijdscheck plaats.